Hollandske muslimer reagerede med sindsro på Wilders’ film

Det muslimske Holland reagerede kritisk, men uhyre stilfærdigt på den meget omtalte islam-kritiske film, Fitna, af højrefløjs-politikeren Geert Wilders.

Hør tema i Orientering P1, 31.maj 2008
Læs reportage fra mødet i Kristeligt Dagblad, maj 2008

Det muslimske Holland reagerede kritisk, men uhyre stilfærdigt på den meget omtalte islam-kritiske film, Fitna, af højrefløjs-politikeren Geert Wilders.  

 Muslimsk debat 500 ed

Hvis den hollandske højre-politiker Geert Wilders troede, at hans koran-kritiske film, ”Fitna”, ville få muslimske horder til at drage hærgende gennem gaderne i Hollands byer, så må han tro om igen. Dagen efter, at filmen blev offentliggjort på internettet, åndede alt fred og ro i Amsterdam – også i bydelen Slotervaart, hvor der bor mange muslimer, især med marokkansk baggrund. Slotervaart er berygtet for kriminalitet og ballade, men Wilders’ film udløste ikke nogen særlige reaktioner i gaderne.

I moskeen på August Allebe Plein havde  Foreningen Moskeernes Samvirke indkaldt til pressemøde for journalister fra ind- og udland. Formålet var at formidle det budskab, at Gert Wilders tegner et falsk og forvrænget billede af islam og af muslimer, at de føler sig krænkede, men at de på ingen måde vil lade sig provokere til voldelige reaktioner.

– Wilders’ mål er at sprede had mod muslimer, men jeg håber, at folk kan gennemskue det og vil forstå, at det ikke er vores islam, han beskriver, sagde Yassmine el Ksahi, repræsentant for den marokkanske ungdomsforening, SMN.

 

wilders_480

 

Advertisement

Forfatter Ulla Skovsbøl

I'm a journalist since twenty five years and a storyteller. Member of various networks of storytellers in Denmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: