Nepalesiske skolehaver på Food Festival

På Food-Festival i Aarhus den 4.-6. december kan man møde foreningen Skoleliv i Nepal – et dansk-nepalesisk samarbejde, som arbejder på at bekæmpe fattigdom og sult med skolehaver og skolemad.

Læs mere om skolehaver på skolehaver.com

test-banner1-200-200På Food-Festival i Aarhus den 4.-6. september kan man møde foreningen Skoleliv i Nepal – et dansk-nepalesisk samarbejde, som arbejder på at bekæmpe fattigdom og sult med skolehaver og skolemad.

På årets Food Festival i Tangkrogen i Aarhus, kan man både se, mærke og smage nepalesisk skolemad og gå på skattejagt i en dansk-nepalesisk skolehave under overskriften Skattejagt i skolehaven: Mad- og haveglæde i Norden og Nepal.

test-rollup2Det er foreningen Skoleliv i Nepal, som står bag arrangementet. Forening arbejder med skolehaver og skolemad i det sydvestlige Nepal med det formål at styrke fattige elevers skolegang.

I forbindelse med skolemadsordningen dyrker elevernes mødre økologiske grøntsager i skolernes egne skolehaver.

Mødrene laver også mad til eleverne, men i fremtiden er det planen, at eleverne selv skal være med både i haverne og ved madlavning for at styrke deres læring og lyst til at spise sundt.

Afprøv skoleliv i Nepal

boy-eatingForeningens stand på festivalen kan findes i børneafdelingen. I forbindelse med standen kan børn ikke alene komme på skattejagt, men også afprøve en nepalesisk skoleuniform, lære at skrive med det nepalesiske alfabet, smage på nepalesisk skolefrokost og få andre anderledes sanseoplevelser bl.a. i de særligt opstillede ”skolehaver”.

”Det er vores ambition, at børn og forældre på festivalen skal bliver klogere på skoleliv, kost og ernæring i Nepal og sætte det i forhold til deres egen hverdag,” siger projektleder og bestyrelsesmedlem i Skoleliv i Nepal, Sara Kruse Cox.

”Vi har alle sammen prøvet at være rigtig sultne lige før frokost eller at have glemt madpakken. Derfor er behovet for sund skolemad er noget, man let kan sætte sig ind i. Samtidig er behovet for skolehaver og for et øget fokus på kost og ernæring også emner som diskuteres i Danmark lige nu,” siger Sara Kruse Cox.

Læs om Food Festival
Mere om arrangementet og om Skoleliv i Nepal på hjemmesiden og på Facebook

 

Advertisement

Forfatter Ulla Skovsbøl

I'm a journalist since twenty five years and a storyteller. Member of various networks of storytellers in Denmark.

%d bloggers like this: