Om Ulla Skovsbøl

Jeg er freelance journalist med miljø, klima, energi, landbrug og fødevarer som kerneområder.

Jeg laver undervisningsmaterialer inden for mine stofområder, og siden 2012 har jeg desuden arbejdet med kommunikation dels for Det Økologiske Råd og dels for ICROFS, Internationalt Center for Forskning i Økologisk Landbrug og Fødevaresystemer ved Aarhus Universitet i Foulum.

Som freelancer skriver jeg bl.a. jævnligt for Kristeligt Dagblad, hvor jeg primært leverer til artikler om og for det grå segment, seniorerne, og til Liv & Sjæl. Indimellem producerer jeg også radioindslag til DR – primært til Orientering og Panorama på P1.

Jeg har været radiojournalist i mange år og har tidligere været ansat i DR, hvor jeg bl.a. i en årrække var vært og redaktør for P1-programmet Miljømagasinet.Når det gælder uddannelse er jeg kommet vidt omkring. Som nyudsprunget matematisk student uddannede jeg mig som landmand med Grønt Bevis. Siden læste jeg  til journalist på Danmarks Journalisthøjskole, mens jeg arbejdede frivilligt for de økologiske landmænds blad – det der nu hedder Økologi & Erhverv, og endelig er jeg cand. mag i medievidenskab med sidefag i Mellemøststudier (SDU) og Europastudier (AU) og MA i globalisering og journalistik fra Swansea University.

Mundtlig fortælling er en af mine store interesser. Som radiojournalist er det fortælling for øret, der optager mig, og  på tryk arbejder jeg tit med teknikkerne fra den fortællende journalistik. I min fritid er jeg historiefortæller, med i flere fortællernetværk. Jeg er med i Ry Fortællekreds, Fortællere i Østjylland og Fortællepatruljen, som er specialiseret i fortælling for børn og samarbejder med børnekulturkonsulenten i Aarhus Kommune.

Læs detaljerne i mit CV

 

 
Advertisement
%d bloggers like this: